.

 

Elk ontwerp is maatwerk en wordt vormgegeven vanuit de noden en de verlangens van de toekomstige bewoners of gebruikers. Hierbij worden de sterke punten van de locatie behouden, de minpunten weggewerkt en een mogelijke samenhang versterkt. Daarbij durven we de wensen van de bouwheer in vraag te stellen, het plan om te gooien en een alternatief te bieden. Zo komen we vaak tot minder conventionele en verrassende oplossingen die daarom niet minder gefundeerd, kwalitatief of budgetvriendelijk zijn.

Een architectuur die de chaos van het dagelijkse leven ordent en waarbij de pijnpunten of beperkingen inherent aan de site niet worden gezien als een obstakel maar als een mogelijk begin van een ontwerp. Waarbij we steeds op zoek gaan naar de balans in het wankele evenwicht tussen traditie en vernieuwing, tussen architectuur en omgeving, tussen het experiment en een sobere, doelmatige aanpak. 

Architectuur staat nooit op zichzelf en wordt versterkt en aangevuld door interieur, meubelontwerp en tuinarchitectuur. In elk ontwerp vullen de verschillende disciplines elkaar aan en proberen een ondersteunende rol te spelen in de persoonlijke invulling van het leven van de opdrachtgever.

We verkiezen een poëtische architectuurtaal die grenst aan de (ver)beeldende kunsten: met veel aandacht voor elegante detaillering, materiaalkeuzes omwille van hun tactiliteit, duurzaamheid of contrast, eigentijds maar niet tijdelijk of modieus en wensen hierbij niet te vervallen in architecturale grootsprakerigheid maar proberen op een realistische en nederige manier een verfrissende toets te geven aan het 'eclectische' Vlaamse landschap.

De omvang van een opdracht is bijzaak, de intentie van de bouwheer om het verschil te willen maken een noodzaak. Communicatie, dialoog en vertrouwen tussen bouwheer, architecten, aannemers en studiebureau's zijn fundamenteel voor een vlot bouwproces.

We zijn ons bewust van de dominante impact van architectuur op het klimaat en onze omgeving en wensen hier op doordachte manier mee om te gaan. Daarvoor gaan we op zoek naar partners die even gepassioneerd en met zorg hun vak uitoefenen, waarbij duurzaamheid en kwaliteit primeren. 

.