BOONVENNE
Een 'ommuurde' artsenpraktijk in het hartje van een woonwijk in Berlare. Omwille van de specifieke vorm van het perceel wordt besloten het gebouw te ontdubbelen en te laten roteren rond een scharnierpunt. De binnenhoek die zo ontstaat wordt deel van de architecturale buitenruimte/patio. Deze patio doet dienst als bindend element en staat in relatie met de pandgang die toegang geeft tot de praktijkruimtes. Een tuinmuur begeleidt de bezoeker naar de ingang en doet tevens dienst als beschermer van de privacy van de patiënt die het gebouw heeft betreden. Lage ramen in de praktijkruimtes zorgen voor een intieme beleving en lichtinval.
MAMMOET
De scouts- en gidsen van Oudenaarde mochten van de stad hun nieuwe scoutslokalen letterlijk 'neerpoten' op een groen weiland langs de Schelde. Het werd een solide en budgetvriendelijk betonnen 'huis', waar onderaan beschut buiten gespeeld kan worden en bovenaan gezellig vergaderd. De ramen kijken tussen de kruinen van de bomen door, de poten staan als stammen tussen het groen. Een scoutslokaal als een grote boomhut, klaar om in grote avonturen mee te spelen.
SOUS LE MOULIN
Een woning gelegen aan een 17° eeuwse molen, afgesloten van haar omgeving door de in de loop van de geschiedenis aan elkaar geregen bijgebouwen. Het gebruik en de indeling van de bestaande woning werden geanalyseerd, omgegooid en aangepast aan de noden van een hedendaags gezin. De woning werd trapsgewijs uitgebreid en 'genesteld' in de natuurlijke helling van het terrein. De opeenvolgende ruimtes werden verbonden door hun doorzicht naar de tuin maar kregen elk een eigen identiteit door hun wisselende afmetingen, lichtinval en zicht. Oud en nieuw werden tegenover elkaar gezet en architecturaal met elkaar verbonden door middel van het houten buitenschrijnwerk.
TISSAGE DE RUYEN
In dit verlaten fabriekspand werd tussen de oude bakstenen muren van de verkoopshal een gezinswoning ontworpen. De oorspronkelijke structuur bleef grotendeels bewaard, een nieuwe vide met tussenverdiep werd toegevoegd en zorgt voor een ruimtelijke verbinding tussen het dag- en nachtgedeelte. De nieuwe raamopeningen in de voorgevel tasten de grenzen af van traditie en vernieuwing, maar trekken met hun eigentijdse vormgeving het zonlicht binnen tot in het hart van de woning.
KANTOOR versus INDUSTRIEEL ERFGOED
Een nieuw kantoor waarvan de vormgeving geïnspireerd is op het industriële en art-deco erfgoed van stad Ronse: horizontale verdeling van de gevel verticaal verbonden door de traphal in de voorgevel en het ritmisch schrijnwerk van staal en hout. Een panoramisch raam biedt zicht op de industriële skyline van de stad. In het interieur werden binnenramen en trapleuningen in staal uitgewerkt. De betontegels werden op maat gemaakt. De multifunctionele kastenwand, uitgewerkt in notelaar zorgt voor een aangename geborgenheid in de klare, open, industrieel vormgegeven kantoorruimtes.
VISSERSWONING
De bouwheer kocht het pand uit liefde voor de bestaande vormgeving. Om bouwtechnische redenen werd besloten de woning te herbouwen en uit te breiden. Bij de herbouw van de visserswoning werd trouw gebleven aan de bestaande indeling en typische vormgeving : ramen achter slag, metselwerk in kruisverband, gemetste dorpels, gekleurde bovenlichten, een nis voor een Madonna. Het contrast tussen de lage, gezellige ruimtes van de visserswoning en de hoge, strakke ruimte met mezzanine van de uitbreiding zorgt voor een boeiende beleving van het interieur. De vormgeving van de uitbreiding onderscheidt zich in een subtiel verschil in detaillering : metselwerk in wildverband, blokkaders.
.